Lastik Nasıl Saklanır?

Lastik Nasıl Saklanır ? Lastik Tarihi Nedir?
Lastik Nasıl Saklanır?
Lastikler uzun süre açık havalarda kullanılmadığında yüzeylerinde kurulaşma yaşanır. Bu sonuç lastiğin kalitesini bozduğu gibi ömrünü de kısaltmaktadır. Bu nedenle lastiklerin daha serin, kuru, kapalı ortamlarda, temiz bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Ancak lastiğin saklanma işlemi öncesinde lastiğe yapılması gereken birkaç işlem bulunmaktadır.
Lastiklerin mevsimsel olarak saklanarak muhafaza edilmesi göründüğü gibi kolay olmamaktadır.
Lastikler seyir halindeyken yoldaki birçok kir ve tozu üzerinde barındırmaktadır. Lastikler sadece otomobillerinize yıkama işlemi gerçekleştirdiğinizde temizlenmektedir. Ancak lastiklerinizin son kullanıldığı gibi saklanması imkansızdır.
Lastiklerinizi deponuza kaldırmadan önce mutlaka temiz su ile bolca yıkamanız gerekmektedir. Lastiğinizi temizlerken üzerinde kimyasal bir madde kalmamasına özen gösteriniz. Aksi takdirde depolama işleminiz başarısız olacaktır.
Eğer lastiğinizi jant ile birlikte muhafaza edecekseniz, ürünlerinizi yan yana dik bir şekilde muhafaza etmemeniz gerekmektedir. Bu hem lastiğin hem de jantın mevcut ağırlıkları ile bir süre sonra yamulmasına sebebiyet verecek ve lastiklerinizi tekrar taktığınızda balans sorunu yaşanacaktır.
Ürünlerinizi depolarken üst üste yatay gelecek şekilde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yaparken her lastiğin arasında bir köpük veya tahta koymanız önemlidir.
Jantlarınızı saklamak için imkanlarınız dahilinde jantlarınızı göbek kısmından asabilirsiniz.
Ayrıca lastikleriniz jantları ile birlikte saklanacak ise lastik basıncınızın 10-15 psi aralığında olmasına özen gösteriniz.
Lastiklerinizi jantlarınız ile birlikte saklamayacaksanız yatay veya dikey şekilde muhafaza edebilirsiniz. Çünkü jant takılı olmayan lastiğin üzerine yük binmeyecek ve deforme olmayacaktır.
Depolama alanı önemli!
Lastik kauçuk bir malzemeden oluşmaktadır. Bu sebeple güneş gören bir ortamda lastik hızlı bir şekilde deforme olacaktır. Güneş görmeyen bir yer tercih etmeniz gerekmektedir.
Sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde muhafaza edilmesi lastiği depolamanızın başarısız sonuçlanmasına sebebiyet vereceği için serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmeniz önemlidir.
Bunun dışında lastiklerinizi depolamak için profesyonel bir firmadan destek alabilir ve lastiğinizi güvenle dönemi gelince aracınıza taktırarak kullanabilirsiniz.
Tüm bu konulara dikkat ederek lastikleri depolama esnasında sıcaklık nem ve güneş faktörleri göz önünde bulundurarak yapmaktayız. Bu nedenle 10 Yıl raf ömürlü lastikleri uygun koşullarda saklayarak raf ömrünün daha sağlıklı kalmasını sağlıyoruz.
Lastik Tarihi Nedir?
Lastik tarihi lastiklerin üretim bandından çıktıktan sonra üzerine baskılanan hangi hafta üretildiği ve hangi seride olduğunu belirten tarihtir. Halk arasında eski tarih lastik olarak dolaşan bilgi yanlışlığı bulunmasına rağmen uygun koşullarda saklanan lastiklerin her sene kullanılabileceği ortaya çıkmaktadır.
Lastik ömrü aracınıza takılıp kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başladığı için bu süre kullanıcıya kalmış oluyor. Standart üretimli lastiklerdeki raf ömrünü korumak açısından ve RFT (patlak yol alabilen) lastiklerin içlerindeki özel yapıların bozulmaması açısından saklama koşulları çok önemli bir durumdur.
Bu sayede daha uzun süre depolanabilir ve lastik üretim tarihinden kullanıcıya sunulana kadar geçen sürede ilk üretimdeki gibi kalmasını sağlamaktadır.
Durumun farkındayız ve lastik tarihleri raf ömrünü daha iyi sonuçlara ulaştırmak için çalışıyoruz.
Siz değerli müşterilerimizin aklında soru kalmasın...